29.6.2008

Ekat hakutreenit


Kamilla oli tänään ekat hakutreenit Raisiossa Vantontiellä. Parin tunnin autossa odottelun jälkeen Kami pääsi ensiksi moikkaamaan toiset treenaajat, syömään niiltä nameja ja ottamaan vastaan rapsutukset ja ihailut. Sitten heittäytyi kolme ihmistä vähän matkan päähän toisistaan erilleen makoilemaan ja mä lähdin Kami vapaana sinne päin käyskentelemään. Ekan tapauksen kohdalla se ihmisen bongattua vähän ihmetteli, että mitäs nyt, mutta kun maalimies rupesi lirkuttelemaan niin johan luikerreltiin matalana kovasti luo syömään nameja ja kiipeilemään syliin. Toisen kohdalla oli sama juttu, Kami sai jopa hajun kohteesta ja kulki nokka pystyssä nuuhkien kohti kohdetta. Kun maalimies rupesi lirkuttelemaan Kamin huomattua sen, Kami pelästy moista kovasti, se maassa hiljaa makaava rupeaakin ilakoimaan! No mä yhdyin ilakointiin ja taas ryömittiin innolla syömään namit.


Kolmas olikin vähän paha, kun se oli kokonaan reikäpeitteen alla. Kami hoksasi kyllä että toi on se juttu, mutta sille piti vaan pöhistä vähän matkan päästä. Lopulta mä kävin "avaamassa käärön" ja ilakoimassa kuinka hienon ihmisen Kami oli löytänyt ja sitten taas tultiin hakemaan namit.


Loppuun otettiin vielä neljäs hahmo, kun toi kolmas oli vähän hankala näin alkuun ja se meni kanssa ihan hyvin.


Ensi kerralla varmaan käytetään nenää jo hyvin, kun nythän Kami vasta oli opettelemassa, että noilta metsässä makaavilta ihmisiltä saa namia!


Loppuun Kami pääsi vielä riekkumaan Kiistan kanssa, joka on Kamia kuukauden nuorempi kelpielapsi. Söpö tapaus, ihan karhunpennun näköinen pullero. Mutta topakka!


Eilinen meillä meni Kamin kanssa ihan kotosalla, ettei ihan joka päivä jossain ravata. Käytiin lenkkeilemässä ja se alkaa jo sujua. Mitä nyt välillä laitetaan vähän hanttiin... Junanradan yli mentiin Luolalanjärvelle ja se oli edelleen vähän ahistavaa kun autot sanoo siinä tömps-tömps. Mennessä otin koiran syliin kun en jaksanut sitä siitä repiä, tullessa kulki itse (koti houkuttimena), mutta hyvin varuillaan oli. Eiköhän se siitä kun pari kertaa vaan mennään kohdasta ohi...  


Kauhia kun monet ihmiset alkaa paheksumaan, kun sanon meneväni Kamin kanssa hakutreeneihin tai että se on ollut agilitykentällä riekkumassa. Siis eihän ne treenit ole sitä, että mä käskisin tota koiraa "etsi ihminen p****le tai saat selkääsi" tai "nyt menet putken ja hypyn ja hypyn ja VAUHTIA" vaan hakutreeneissä käytiin syömässä namia vierailta ja agilitykentällä lähinnä riepoteltiin lelua. Ei vaan ihmiset, joilla ei ole koiraharrastuksia, ymmärrä. Toisilla on jopa koira, muttei silti ymmärrä että pennun kanssa voi "treenata". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti