1.8.2008

Ekat paimennustreenit


Eilen käytiin sitten paimentamassa. Lampaat oli aluksi pienessä verkkoaitauksessa, kun vähän kokeneemmat koirakot harjoittelivat hakukaarta ja oikea/vasen-käskyjä. Meidänkin oli ensiksi Kamin kanssa tarkoitus kiertää niitä lampaita suuntaan ja toiseen, mutta ei Kamia taas oikein paikallaan jököttävät lampaat kiinnostanut, ja kun oli vielä se aitakin välissä... Lampaat otettiin sitten ulos ja Heili paimensi niitä meidän perässä pienen lenkin ja Kami höntsäili mukana miten parhaiten taisi ;-) Kierroksen jälkeen Kami läähätti jo aika kovasti, ilma kun oli kohtalaisen kuuma.
Toinen kierros muiden koirakoiden tehtyä omat harjoituksensa, tehtiin taas samalla tavalla eli Heili ohjasi laumaa Kaisan käskyttämänä ja Kami sai vähän niinkuin toimia oman päänsä mukaan. Yhdessä kohtaa lauma pysäytettiin ja sain jopa Kamin kulkemaan kanssani laumaa ympäri. Sitten rupesi yksi lampaanmöllökkä ahdistelemaan Kamia, se tuli koko ajan laumasta Kamin nenälle tuijottamaan ja mä jouduin hätistelemään sitä pois. Eikä se perhana meinannut millään uskoa, että jätä koira rauhaan... Liikkeessä olevan lauman kanssa Kami pyrki melkein koko ajan lauman eteen pysäyttämään sitä. Kami on meidän oma pääjarru ;-)
Hauska oli käydä lampaita liikuttelemassa, saas nähdä mitä Kami ensi kerralla meinaa...
Kamista on muuten taas tullut luppakorva. Oikea korva on ihan lurpallaan ja vasenkin aika veltto, vaikka vielä pystyssä yrittääkin kovasti pysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti