12.10.2008

Parempaa paimennusta


Perjantaina paimennettiin taas Rymättylässä ja nyt Kami oli huomattavasti mukavampi kaveri kuin viimeksi... Ehkä se viimeksi kuumeni siitä yhdestä uhittelevasta lampaasta niin paljon, että meni pyöröaitauksella läskiksi.


Nyt aloitettiin pyörötarhassa. Kami oli kiinni ja rauhallisesti pyörittiin lampaiden ympäri oikeaan ja vasempaan, välillä käskytettiin maahan ja heti kun meni, sai palkaksi jatkaa liikkumista. Muutaman kerran sitä maahan-käskyä sai toistaa, että meni läpi, mutta ihan ok homma kuitenkin.


Toisessa harjoituksessa pyörittiin lautatarhan ulkopuolella oikeaan ja vasempaan ja pyrittiin saamaan koira lauman toiselle puolelle tasapainoon ja siellä maahan. Kami menee hyvin toiselle puolen ja sainpa sen sinne maahankin kun vähän jankattiin. Hieno mies!


Lopuksi saatiin vielä tehtävä, jossa meidän piti siirtää lampaat pyörötarhalta laitumelle yhdessä Lordi-corgin kanssa. Lordin oli tarkotus olla "ajaja" ja Kamin jarruna. Ei me vaan tajuttu, että ne lampaat niin helvatisti lähtisi sinne laitumen kulmaan päin missä osa päkäpäistä odotti ja joka oli tietty ihan toisessa suunnassa kuin laitumen portti. Sinnehän ne iloisesti karkasi ja lankojen ali laitumelle ennenkuin me kerittiin edes tajuta mitä tapahtui ;-) Hupsis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti