29.10.2008

Onnistunut paimennus :D


Eilen oltiin taas Rymättylässä paimentamassa. Viime kerran jälkeen on taas joku palikka loksahtanut pienessä päässä, koska Kami oli ihan sika hyvä (ainakin MUN mielestä!) Se KUUNTELI niillä valtavilla höröttimillään ja uskoi mitä sille sanoi! Kun mä käskin sen odottaa, se odotti ja kun käskin sen luokseni pois lampaiden luota, niin sehän tuli. Perusjuttuja joo, mutta mulle iso juttu! Voi vitsit kun oli kivaa.
Treenattiin hakukaarta. Lampaat oli laitumen nurkassa ja Kami sai vasemmalta kiertää toiselle puolelle, jossa seis ja sitten takaisin päin eli oikealta kierto. Muutama kerta näin ja sitten Kami saikin jatkaa lauman ja aidan väliin nostamaan lampaat ja ajamaan niitä pienen pätkän. Treenit jäi yhteen harjoituskertaan, kun pimeys hyökkäsi päälle. Mutta ehkä ihan hyvä niin, kun oli noin onnistunut suoritus. Nyt voi hyvällä mielellä jättää paimennuksen talvitauolle.
Paimennukseen liittyen tarvitsisi talven aikana treenata koiran kanssa oikea- ja vasen-käskyjä, liikkeestä pysähtymistä ja paikallaaan pysymistä (!) sekä etäisyyden vakiona pitoa eli koira kulkee tietyn matkan päässä musta, eikä saa tulla lähemmäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti