6.5.2009

Kaahottajan agitreenit


Olipas joo treenit eilen… Huomaa, että on jäänyt Kamin kanssa ohjatut treenit viime aikoina vähiin. Omatoimitreeneissäkin olen keskittynyt vaan keppeihin ja kontakteihin ja loppuun vetänyt jonkun vauhtipätkän ja mölliratahan oli kanssa semmosta suoraa kaahottamista, joten ei vissiin suuri ihme, että ohjaus oli hukassa, koira loikki kolmen metrin loikkia esteiden yli ja väärään suuntaan ja niin päin pois… (seli seli seli)


Alotettiin nyt siis Tapsan ryhmässä viikkotreenit. Eka rata alkoi kuviolla, jossa oli ekan hypyn jälkeen seuraavat kaksi välistävedolla. Enkä mä meinannut saada Kamia millään osumaan esteisiin oikein… Kyllä se on oikeesti joskus osannut välistävedon (vai olinkohan se vaan minä joka ei nyt osannut?)! No alkua tahkottiin sitten monen monta kertaa, ennen kuin saatiin se edes jotenkuten lutvittua. Alun tahkomisen jälkeen alko olla taas jo omakin keskittyminen ja into vähän vähissä, joten loppurata mentiin vaan ”sinnepäin”. Kepit oli mukana, niissä vain ihan alussa ohjurit ja hyvin meni :) Ekalla kerralla tosin aloin vähän ennakoimaan seuraavaa hyppyä, jolloin Kamilta jäi viimenen keppi välistä. Puomin ja A:n kontaktit oli aika jees (no ei ehkä puomin ylösmeno ihan täydellinen), mutta hypyiltä sinkoili rimat, kun ohjasin huonosti ja koira oli koko ajan menossa väärään suuntaan… ARGH


Tämän rupeaman jälkeen käytiin kävelyllä pihalla ja koira autoon huilimaan, että sain itsekkin vähän rauhotuttua ja keskityttyä taas. Toka rata oli ehkä vähän iisimpi, muttei sekään mitään tehokasta ja hyvää ohjausta…  Ongelmakohdaksi muodostui keinu. ATT:n uusi keinu tuolla keinonurmella pomppaa aika paljon ilmaan laskeuduttuaan ja kun Kamilla on tapana painaa vauhdilla loppuun niin ekalla kerralla se keinun pompattua teki tyylipuhtaan kuperkeikan ja uusintayrityksilläkin useamman kerran tipahti keinulta vaikka selvästi yritti pysähtyä ja pysyä siellä. Toi kropanhallinta kun on vielä vähän puutteellista… No onneksi Kami ainakin viihdyttää koheltamisellaan treenikavereita niin ei tule heillekään odotellessa tylsää… Hypyilläkin tassut taas sojotti mihin sattuu… Koskakohan Kamille toimitetaan se puuttumaan jäänyt kehonhallintapalikka?


Täytyypä torstaina, jos ehtisi itsenäisesti treenaamaan, ottaa työn alle maksirengas, puomin ylösmeno ja keinu. Sekä joku käännösharjoitus että saisi taas ohjauksen sujumaan ja koiran kääntymään.


Vappu meni mukavasti. Torstaina Kami vielä suht hyvin pihalla väisteli Chevyn ”hyökkäyksiä”, mutta seuraavana päivänä sitä alko jo vähän v**ttamaan, kun toinen tuli vähän väliä haukkuen keskeyttämään leikit Vilman kanssa ja Kami alko nostella ylähuulta ja nakutella takasin, että anna mun olla. Kami ei missään vaiheessa mennyt Chevyä häiriköimään, se oli hyvä, mutta omaa nahkaansa se alkoi selvästi puolustamaan. Sitten kun alkoi näyttää siltä, ettei Kami väistä enää ollenkaan vaan uhittelee vaan takaisin, niin saivat kaverit vuorotella pihalla.


Chevyn lähdettyä takaisin kotiinsa, sai Kami vapaasti riekkua Vilman kanssa seuraavat kaksi päivää ja kyllä niillä oli kivaa. Oli sunnuntai-iltana aikas väsynyt pieni koira kotosalla. Säät suosi mökkiviikonloppua: aurinkoista, joskin vähän tuulista ja ruoka oli taas kerran ihan mahtavaa: kiitos kokeille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti