14.5.2009

Möllitoko


Eilen sitten uskaltauduin mukaan Auran Nuuskujen möllitokoon alokasluokkaan. Ennakkoon oletin, että liikkeiden välillä saa ihan "hyvällä omatunnolla" palkata, mutta tuomari aloittikin puheen, että kehässä ei sitten leluja/nameja nähdä! No Eevan tiedusteltua asiaa homma "lientyi" sen verran, että saa palkata, mutta kyseinen liike menee sitten nollaksi. No alkujaankin mun oli tarkotus palkata vaan kerran jossain välissä, muuten tsekata, että pysyykö vire ilman välipalkkaa.


1. Luoksepäästävyys: 10 Kami istui nätisti, ei ihan perusasennon tiiveydellä vaan istua möllötti kyllästyneenä siinä paahteessa. Mutta eipähän odotellessa, eikä tuomarin tsekatessa, hyörinyt ympäriinsä.2. Paikalla makaaminen: 5,5 Kami olisi varmaan maannut nätisit koko 2 min, mutta puolessa välissä aikaa huomasi naapurissa makaavan lapukkauroksen katseen ja kun Kami katsoi sitä takaisin, niin lapukka nousi ja tuli hönkimään Kamin niskaan. Kami yritti vielä hetken siinäkin maata, mutta nousi jo uhkaavassa tilanteessa ennenkuin lapukan omistaja ja minä ehdimme paikalle. Lapukka meni pois kehästä, Kami takaisin makuulle ja ehti hetken maata ennenkuin aika oli loppu. Perusasentoon nousemisen ennakoi, joten käskytin vielä takaisin makuulle ja sivulle.3. Seuraaminen kytkettynä: 8 Puolessa välissä seuruuta vaati yksi pysähdys lisäkäskyn, että Kami meni istumaan ja samoin täyskäännöksessä jäi kuikuilemaan kehän ulkopuolelle, jolloin annoin lisäkäskyn. Muuten tosi jees. Pari päivää sitten hokasin, etten ole seuruun pysähdyksiä treenannut ollenkaan! Kami jää helposti viereen seisomaan kun pysähdyn. Olen aina palkannut kesken liikkeen hyvästä suorituksesta tai käännöksen jälkeen, mutta pysähdyksiä ei olla edes tehty ollenkaan!


4. Seuraaminen taluttimetta: 10 Nyt toimi pysähdykset, täyskäännökset ja vire oli hyvä koko kuvion ajan.5. Maahanmeno: 8,5 Kami ennakoi taas lopun perusasennon, joten käskytin vielä uudestaan maahan ja sitten sivulle. Meneeköhän kokeessa vähemmän pisteitä, jos vaan antaa sen ennakoida, eikä lisäile omiansa tohon?


6. Luoksetulo: 10 Kami tuli vauhdilla, varmistin tosin tulon käskyttämällä Kami-tänne, enkä pelkästään Tänne. Eteentulo oli kyllä vähän vino.7. Seisominen: 0 Tuomari antoi tästä kyllä arvosanaksi 10, mutta "nollasin" sen palkkaamalla koiran lelulla. Piti antaa vähän bonusta koiralle hyvin tehdystä työstä.8. Estehyppy: 9 Ennen hyppyä Kami rupesi kuikuilemaan kehästä ulos, joten piti vähän komentaa sitä, että sain taas huomion itseeni. Myöhemmin sain kuulla, että Eeva ja Yty oli livahtanut sillon parakin taas odottamaan omaa vuoroaan ja niitähän Kami sieltä kyttäili. Hyppy meni hyvin, mutta ei malttanut ihan pysyä paikallaan, kun siirryin vierelle, vaan otti muutaman askeleen.
9. Kokonaisvaikutus: 9 Tässä pistevähennys lelun käytöstä


Kokonaispisteet 156,5 eli kakkospalkinnon olisi saanut kokeessa, ykkösen raja on 160. Tässähän olisi kanssa hyvin yltänyt ykköseen, jos olisin jättänyt palkkaamatta kesken kokeen. Koko kisassa tultiin toiseksi, kisaajia taisi olla 11. Mutta kyllä olen tyytyväinen otukseen, sehän osasi ja jaksoi tehdä! Palkkaamattomuus sai aikaan taas Veli Ponteva -efektin ja jäävien liikkeiden seuruu-osuuksissa Kami oikein puski taas mua vasten. 


Meillähän on siis nyt jo mahis saada oikeesta kisasta 1-tulos! Pitäisköhän vaivihkaa ruveta tsekkailemaan jotain Perä-Hikiän kisoja...


Tämän perusteella treenattavia asioita:
- Paikallaan makuussa katse ohjaajaan!
- Maasta perusasentoon siirtymisen ennakointi pois, miten?
- Seisominen hypyn jälkeen, ei saisi liikkua!
- Eteentulon suoruus (ikuisuus-ongelma...)


Kuvista iso kiitos Mikalle ja Millalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti