9.8.2009

Elonäyttely


Tänään näyttäydyttiin Turun elonäyttelyssä Metsämäen raviradalla. Tuomarina oli slovenialainen Rajko Rottner. Aurinko porotti aikas kuumasti ja Kami oli jo ennen kehää kuin lahna. Nuoria uroksia oli Kamin lisäksi yksi.


Mä olin ihan asennoitunut siihen, että ensiksi vedetään kiekka niin, että molemmat nuoret on kehässä ja sitten koirat tsekataan "kunnolla" yksitellen. Tuomaripa juoksuttikin meitä kerran yhdessä ympäri, yksitellen edestakas ja sitten se oli oikeastaan siinä! Meidän juostessa yksin tuomarista poispäin, tuli kehässä vastaan karannut koira. Kami tietty rupesi toljottamaan sitä ja sain suurinpiirtein vetää sitä perässäni. Seisomaankaan en ehtinyt sitä edes oikein saada, kun se toljotteli sitä toisessa laidassa spurttailijaa, ja sitten tuomari totesikin jo että kakkonen. Mä olin varmaan aika hoo-moilasen näkönen, kun en oikein tahtonut uskoa, että tässäkö tämä jo oli. Lisäksi sain käteeni vain sinisen nauhan ja sitä sitten ihmeteltiin kehän ulkopuolella, että mikä mahtoi olla arvostelu? Tarkottaako sininen nauha hyvää, mutta miksi kuitenkin sijoituttiin toiseksi? Vai onko se vaan kakkostilan merkki, mutta mikä sitten oli se arvosana? Arvostelulappuun saakka oltiin ihmeissään ja sieltä sitten paljastui arvosana Erittäin hyvä ja siis nuorten urosten kakkonen. Lievä ärtymys kyllä jäi koko hommasta, kun se tosiaan oli vilauksessa ohi, hyvä kun koiraa pikkasen kurkkasi ja senkin sillon kun yritin saada Kamia vielä unohtamaan kehässä juoksevan karkurikoiran ja koko olento oli ihan mutkalla... No hyvä kuitenkin, että saatiin sentään EH.


Arvostelu: Medium bones. Good substance. Good head. Little long in the body. Needs more balance and better moving. Needs more angulations.


"Hippasen pitkän" ymmärtää hyvin, kun laiheliini näyttää aika pitkältä... Varsinkin show-maisen kelpien rinnalla. Ja toi liikkumisosuus nyt oli vähän mitä oli, paljolti sen irtijuoksentelevan hurtan takia. Onneksi taas on ohi tämäkin keikka...


Kamin ihanat naiset Kiista ja Ansa saivat molemmat ERI:n, onnittelut niistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti