17.8.2009

Kami is back!


Eilen illalla Kami viimein kotiutui viikon lemmenlomaltaan. Kahdesti ne Ansan kanssa lopulta hommassa onnistuivat, Kamilla kun oli vähän ongelmia hahmottaa, että mistä hommassa on kyse... Jäämme jännityksellä odottamaan tuleeko sieltä Ketunloukkuja, Sudenrautoja, Silakkarysiä ja muita pikku-Ansoja ;-)


Tämän päivän Kami onkin kuluttanut nukkumiseen, kunnes puoli neljän maissa lähdettiin Tainan ja Kiistan kyydillä Kaisan luo. Ensiksi vähän tokoiltiin kentällä ja sitten paimennettiin. Tokoa otin vaan ihan kevyesti, seuruuta paljon palkkaillen, yhdet jäävät ja kokeilinpa kaukokäskyjä parin metrin päästä. Viimeksi kakeja tuli yritettyä joskus yli puoli vuotta sitten ja luovutin kun koira ei vaan maasta noussut istumaan. Nyt se nousi ihan nätisti! Ehkä sitä sittenkin voisi jossain vaiheessa ruveta avointakin luokkaa varten treenaamaan...


Paimennuksessa treenattiin ensiksi kuljetuksen kestoa ja poispäin kuljetusta. Tehtävänä oli kuljettaa lauma aitoja pitkin laitumen ympäri (noin 500m yhteensä). Menomatka "normaalia" kuljetusta, takaisinpäin poispäin kuljettaen. Alku meni hienosti, Kami malttoi kulkea rauhassa ja lauma kulki kävellen eikä yrittänyt jyrätä mun ohi. Poispäin kuljetusta ei olekkaan ennen tehty ja mä pidin Kamia liinassa, ettei se ala juosta laumaa ympäri. Alku meni suht ok, mutta sitten lauma lähti vähän turhan keskellä laidunta, eikä Kami osannut poispäin ajaessa flankata vaan kulki enempi päin laumaa, joten meni vähän ketuiksi.


Toinen treeni oli sitten taas pyöritystä. Oikealle Kami kulkee hyvin ja pystyy pitämään etäisyyttä laumaan, mutta vasen on kankeaa menoa ja tuppaa kiinni lampaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti