30.4.2010

Paimennusta!


Eilen alkoi paimennuskurssi. Se piristikin kivasti, kun päivä meni Kamin pentujen asioita murehtiessa. Tsemppiä kakaroille ja kaikille asianosaisille!!


Aluksi kokeiltiin mitä asioita voi treenata kotona ilman lampaita: ajamista eli että koira pitää ohjaajaan koko ajan saman etäisyyden ohjaajan peruuttaessa, maahanmenot nopeiksi millä tahansa etäisyydellä ja hitaasti käskyä. Kamilla on tainnut tokotreenit lisätä kuuliaisuutta ihan huimasti, koska näissä ei missään ollut pahemmin ongelmaa. Jätkähän kuuntelee ja tekee niinkuin käsketään!


Lampaiden kanssa otettiin ensiksi pyöaitauksessa suuntien muistelua ja hitaasti kulkemista. Kami jatkoi parilla viime kerralla väläyttelemällänsä hienolla linjalla ja oli hyvin kuulolla ja teki töitä ihanan rauhallisesti ♥ Rauhallisesta työskentelystä sai palkaksi muutaman kierroksen sitten vauhdikkaampaakin pyöritystä lampaiden ympäri.


Toinen kierros otettiin laitumen puolella. Tehtiin puoli ympyrää lampaiden nököttäessä tarhan pitkän sivun puolessa välissä aidan vieressä. Oikea on Kamille vaikeampi suunta, siinä tuppaa tulemaan liian lähelle, vasen on parempi. Ja sitten kun sain Kamin pitämään kunnolla etäisyyttä, sai jätkä taas palkaksi nostaa lampaat irti aidasta ja usvattaa muutaman kierroksen ympäri. Hauskaa!


Lopuksi saatiin vielä kuskata lampaat omaan tarhaansa ja sekin sujui suht hyvin. Mä en vaan ihan ole keksinyt, että miten ne lampaat kuuluisi saada kauniisti sieltä tarhasta ulos, koska jos mä menen edellä ja koira perässä, niin ne otuksethan jyrää aina mun ohi, vaikka koira ei niitä yhtään ahdistaisikaan, kun niillä on kiire pois. Ja jos taas koira on mun kanssa portin puolella, niin eihän ne lampaat ulos tule. Ehkä mä joskus vielä opin... Kieli ulkona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti