26.4.2010

Treeniä, treeniä


Perjantaina päästiin mukaan Sonjan treeneihin Tainan ja Kiistan seuraksi. Ja oli kyllä antoisaa!! Rata näytti kutakuinkin tältä ja muutama kohta vähän etukäteen arvellutti...Kepeillä liikuin hyppy numero 6 taakse koiran pujotellessa, ei haitannut ollenkaan vaan hyvin pujotteli loppuun asti. 7-hypylle sain (vastoin odotuksiani) koiran kääntymään suht kivuttomasti. A:lla piti jättää koira kontaktille odottelemaan, että ehti itse valssaamaan 10-11 väliin ja Kami jopa malttoi odottaa ihan hyvin. 11:sta takaakierron tumpeloin ensiksi itse pari kertaa, kun en katsonut missä se hyppy on (!), mutta koira teki ihan hyvää työtä. Kutakuinkin onnistunut rata ihan omilla ohjausvalinnoillakin ja kun niillä oli saatu homma toimimaan, kokeiltiin muutamia Sonjan ehdottamia eri ohjausvaihtoehtoja.


Kohdassa 6-7 osoittautuikin meille paremmaksi vaihtoehdoksi olla kutosen keppien puolella eikä toisella puolen ja hyppy 15 kannattavammaksi pyöräyttää "yläkautta" (kuvasta katsottuna) ympäri eikä puomin puolelta. Näin koira sai paremman linjan muurille ja hyppäsi enempi kohti putkea eikä kutoshyppyä. Ja ohjaajakin sai etumatkaa ja olisi tarvittaessa ehtinyt jopa valssaamaan ennen 18-hyppyä.


Tehokkaat ja opettavaiset treenit, kiitos Sonja!


Sunnuntaina käytiin vielä kerran pikaisesti Maskussa treenaamassa Tainan ja Kisun kanssa. Nyt pitäisi ainakin koepaikan olla tuttu! Noudon otin kerran ja nyt sujui hyvin. Lisäksi otin liikkeestä jääviä, kaukokäskyjä ja luoksetuloa ilman pysähdystä. Kaikki välipalkkaillen eli fiilistä kohotellen. Saas nähdä kuinka huomenna käy, vähän jännittää...


Eilen illalla käytiin vielä aksaamassa Millan ja Sällin kanssa. Mulla pääpaino oli kontakteissa (ylösmeno) ja vaikka suht hyvästä vauhdista kontakteille tultiin, niin kertaakaan ei jatkanut puomilla tai keinulla etenemistä ilman lupaa! Pientä edistystä tapahtunut siis. Puomille koira kyllä tulee vähän himmailleen nyt, mutta enpä usko, että kisoissa olisi kyseistä ongelmaa. Siellä kun se ei malta hidastaa ollenkaan... Mutta ehkä tämä tästä vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti