9.4.2010

Tokotreeniä


Eilen treenattiin taas Raisiossa koulukeskuksen parkkisella. Mukana Mia & Ansa ja Bondi, Taina & Kiista sekä Anna & Hupi.


Aloitettiin paikallamakuulla, mukana Kiista, Bondi, Hupi ja Kami. Oltiin samalla kentällä, missä viimeksi Kamia "uhkailin", kun seuruuttelin Bondi-häiriöllä ja koira vissiin luuli, että taas kovistellaan ja oli kovin ahdistunut, katseli vaan tiukasti vasemmalle, kun seistiin rivissä ja Bondi oli meistä oikealle päin. Kauhiaa luimistelua ja hiipimistä... Maahan meni vasta toisella käskyllä, mutta koko meidän piilossaoloajan oli vaan tuijottanut mun perään eli itse makuussa ei mitään ongelmaa. Aikakin oli reilu 3 minuuttia. Ja paikallamakuun jälkeen superpalkka herkkujen ja leikin muodossa. Täytyy nyt joka kerta ottaa paikallamakuu, kun sitä ei ole koko talvena tehty ja näköjään se rivissä olo ennen makuuta on jotenkin ahdistavaa Kamille...


Itse treenin suoritin hyvin kisanomaisesti. Ennen omaa vuoroa lyhyt koiran herättely villillä leikillä ja sitten kehään. Yritin kerätä oikein ahistusjännitystäkin itselle, että näkis miten koira toimii... Otettiin kehään mennessä nopea kopelointi ja sitten kolme liikettä putkeen käskytettyinä. Ensiksi liikkeestä maahanmeno, se oli hyvä. Sitten hyppy, sekin oli oikein hyvä. Viimeiseksi kaukokäskyt, eka istumaannousu vaati tuplakäskyn, muuten hyvä. Ja sitten taas superhyvä loppupalkka herkkujen ja leikin muodossa. Eipä se välipalkkojen puute tuntunut koiraa latistavan. Jos se on työvireessä, niin kyllä se tekee, tuli palkkoja tai ei. Mutta jos se ei ole vireessä (eli uhkailtu lahnaksi) niin sitten se ei tee (ainakaan kunnolla) oli palkkaa tai ei.


Ja lopuksi, kun koira oli jo autossa, treenaili ohjaaja kapulan heittoa. Se on 10 metrin heitto on mulle nyt jotenkin vaikea... Ja varsinkin jo jännittää, niin kapula sinkoaa 10 m ylös eikä eteen. Hyvä hyvä.


Kevät on muuten jo pitkällä! Viikko sitten alkoi Askaisissa kuulua kurkien kiljuntaa ja näin kaksi perhostakin lentelemässä. Eilen tuli bongattua ekat leskenlehdet ja meidän takapihalla on krookukset puhkeamassa kukkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti