28.9.2011

Aksaa, aksidentti ja pelastavat enkelit

Eilen pääsi ensiksi aksaamaan taas Kami. Rata näytti tältä:


Kohta 13-17 jännitti etukäteen, jotta mahtaako koira ladata hypyltä 15 päin ohjaajaa. Meni kuitenkin ihan kivasti, kun lähetti 14 hypylle kaukaa ja huolella ja yritti edes jarruttaa koiraa ennen kuin se hyppää hypyn 15. Ei tullut päin. Hypyn 17 rima muutamaan kertaan lenteli, kun piti taas hyppiä niin siivekettä nuollen. Lopussa hypylle 20 tehtiin sylkkäri ja siihen ei taas tahtonut ihan kunnolla lähteä mukaan. Vasta treenin jälkeen muistin sen Elinan neuvon, että pitäisi pikkasen kääntää kroppaa ulospäin niin kelpiön olisi helpompi tulla kohti kuin suoraan vasten rintamasuuntaan. Ehkä ensi kerralla muistan sen jo itse treenissä. Ehkä en.

ATT:ltä suhautin huoltikselle ajatuksena tarkastaa rengaspaineet, kun auto on vähän täristänyt. Etuoikealla olikin paineet hurjaasti tippunut. Täytin renkaan, kuului rapinaa, sitten PAM, pffffff ja PERKELE. Rengas puhki. Great. Kävin ostamassa paikkausvaahtoa, mutta eipä se toiminut, ilmat pihisi uusintatäytössä pihalle vaan. Soitto koutsi-Tiinalle, josko voisi auttaa. Hän bongailikin hallilta kotiin lähdössä olevan ihmisen, joka heitti mut ja koirat Hittikselle Ledin treeneihin (kiitos vaan Miia A!) ja sitten hoidettuaan koulutukset loppuun tuli Tiina katsomaan meidän treenejä ja heitti mut kotio. Voi kuinka ihana ihminen, kiitos! Kyllähän golfissa vararengas koirahäkin alla olisi, mutta kun siinä on 19 tuuman renkaat ja vararengas on kokoluokkaa kottikärrynpyörä niin epäilen olisko sillä kotio asti nilkuttanut… Olkoot nyt tuolla kunnes ehditään rengas irrottamaan ja paikattavaksi viemään, on mulla toinen auto käytössä. Tai kolmaskin ;)

Ledin treenien teemana oli sylkkäri. Hyvä, että sitä nyt yritetään ohjaajalle vääntää joka tuutista… Ensiksi tehtiin ilman esteitä, sitten yhdellä hypyllä, hyppy-putki-yhdistelmällä ja lopuksi pätkällä, jossa oli putki, hyppy ja sylkkärillä kepeille. Varsinkin tossa viimesellä osiolla piti keskittyä siihen, että mihin suuntaan itse peruuttaa sylkkärissä, jotta sai koiran kääntymään oikein. Lisäksi tutustuttiin (mini)pöytään, hyvin pysyi Ledi siellä. Ja se muuten istuu lähdöissä hienosti hötkyilemättä, kuin tatti. Ja pentu-A mentiin kertaalleen molempiin suuntiin, sitä oli Ledistä oikein hauska kiipeillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti