14.9.2011

Bodari-Kami ja aksa-Ledi

Kami pääsi eilen fyssarin käsittelyyn, kun tuntui ettei se kulkenut aivan puhtaasti. Varsinkin levon jälkeen huomasi sen kulkevan jonkun aikaa edestä lyhyellä askeleella.

Ensimmäinen huomio fyssarilta oli, että Kami on bodannut... Se on kasvattanut lapoihinsa isot lihakset, mutta samalla on lihasten liikkuvuus kärsinyt. Siitä on tullut bodari. Lavoissa oli siis kireyttä, jota hoidettiin pois. Ja samalla fyssari opasti mulle otteita ja liikkeitä, joilla voin itse "mobilisoida" lapoja. Suurimpana syynä lihasten kasvuun fyssari piti alituista pennun kanssa kähjäämistä. Ja onhan tässä paljon kesällä treenattukin eri lajeja...

Toinen kohta, josta fyssari ei ollut ihan varma onko kipeä vai ei, mutta voisi aiheuttaa liikkeiden rajoittumista oli hauis/triceps. Lapoja käsitellessä Kamin silmistä näki hyvin, kun löyty kipeämpi kohta, mutta tuota hauis/triceps-kohtaa käsitellessä laitto silmät kiinni. Eli joko se oli tosi kipeä tai sitten ei. Kamihan ei vieraalle kerro sattuuko... Mutta tuota kohtaa käski kotona venyttämään, varsinkin sillon kun liikkeissä on epäpuhtautta, josko se kotona ja rentona näyttäisi sattuuko. Tuo lihas on kuulemma semmonen, joka varsinkin tokokoirilla on usein jumissa. Ja paimennushiippaus ottaa sinne kanssa. Katsotaan ja seurataan.

Ledillä alkoi Elinan pentuagility! Lepakko olikin huikean pätevä: tarttu leluun kunnolla ja leikki muristen. Ja lelu kelpasi naminkin jälkeen. Taisi ne aiemmat huonosti leikkimiset johtua vaan löysistä hampaista. Tehtiin hyppyä, putkea ja kontaktin alkeita. Hypyillä (tai siis siivekkeillä) irtoamista, kutsuhyppyä ja kuljetusta. Yhdestä kolmeen estettä kerralla. Ja putki-hyppy-yhdistelmiä. Kontaktilla harjoteltiin taas olemaan, nokkimaan ja namittamaan. Mä olin unohtanut, että täytyy palkata maahan, olen tunkenut namin suoraan koiran suuhun. Nokkimista alkaa ihan ihan pikkasen välillä tarjoamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti