5.9.2011

Paimennus-saturaatio

Nyt on sitten paimennettu niin, että tursuaa villaa korvistakin…

Torstaina oli normaalisti paimennustreenit: tehtiin hakua ja huonosti meni. Kiva häkitys sentään saatiin aikaiseksi. Treenin jälkeen lähdin koirien kanssa Somerolle, jossa oli paimennuskisat kolmena päivänä. Majoittumaan päästiin Tiina J:n mökille kera Tiinan, Mikan & westien. Iso kiitos majoituksesta, oli kivaa!

Perjantaina oli SPKY:n kisat. Päivän aikana satoi muutamaan kertaan aika reippaasti ja viimisiä lähtijöitä kun oltiin, niin aika mudassa sai möyriä… Haussa menin puoleen väliin ja silti Kami onnistui leikkaamaan… Jos halutaan puolustella koiraa, niin lähetin sen oikealle ja se luki (ihan oikein) lampaiden vedon vasempaan ja leikkasi siksi. Jos puhutaan totta, niin ei se vaan osaa. Saatiin kuitenkin lampaat haltuun ja rata läpi. Häkillä vähän jouduttiin jumppaamaan, mutta meni ne lopulta sisälle. Yhteispisteet 41/90.

1. Haku
a) kaari 1/20
b) lähestyminen 5/10
c) kuljetus ohjaajan luo 6/20
2. Kuljetus/poispäin ajo 24/30
3. Häkki 5/10Lauantaina kisattiin edelleen SPKY:n säännöillä. Meillä hajosi haku ihan käsiin, kun lampaat lähti tulemaan ennen kuin koira oli lähelläkään niitä. Kami päätti sitten leikata… Saatiin lampaat tolpalle asti, sitten säädettiin jotain ja yksi karkasi. Se oli sitten siinä, ei tulosta siltä päivältä. Tolpalla ehdin sellasenkin huomion tekemään kaiken säädön keskellä, että koiralla oli etujalan kannuskynsi hetken jumissa pannan renkulassa. Ehdin ihan pelästyä, mutta lähti koipi onneksi heti irti.

Sunnuntaina oli vuorossa SBCAK:n kisat. Ne missä oikeesti on säännöt ja niitä noudatetaan ;) Haussa ei saa mennä auttamaan ja joka osiosta täytyy saada pisteitä tai homma loppuu siihen.  Haku pelotti ihan suunnattomasti, kun tiesin, että Kami ei vaan tällä hetkellä osaa. Siltä matkalta varsinkaan. Koira lähti ihan ok, mutta ennen lampaita tuli epävarmuus ja alkoi vauhti hidastumaan ja hidastumaan. Kovalla kannustuksella sain koiran pysymään liikkeessä ja lopulta lampaiden taa ja saatiin lauma nostettua. Ohjaajalle kuljetuksessa en tsempannut tarpeeksi, että olisi saatu tolppa kierrettyä oikein vaan koko lauma pelmahti väärälle puolen.

Poispäinajo meni hyvin, päästiin kivasti liikkeelle ja rauhallisella rytmillä koko matkan. Samoin kuljetukset meni kivasti. Häkillä lampaat käväisi portin takana, mutta saatiin ihan näppärästi sieltä sisälle. Ulosajokin meni ihan rauhassa, yksi tosin meinasi lähteä ryysimään ennen haltuunottoa, mutta saatiin nopsaan takaisin. Eli rata läpi! Pisteitä 60/100 ja ALO3-tulos. Se on sitten virallisesti Kennelliiton silmissäkin paimenkoira!

1 Hakukaari 10/20
2 Nosto 4/10
3 Kuljetus ohjaajalle 5/20
4 Poispäinajo 8/10
5 Kuljetus 16/20
6 Häkitys 8/10
7 Häkistä ulosajo 9/10Yhteispisteet olisivat riittäneet PPR1-tunnukseen, mutta hakupisteet ei. Olisi tarvinnut 25 pistettä hausta, saatiin 19. No enpä mä uskonutkaan, että Kamin tällä hetkisellä haulla olisi pisteitä tarpeeksi saanutkaan. Kami teki tasoisensa suorituksen, siitä saa olla tyytyväinen! Ja eipähän tarvi lunastaa lupausta, että jos saadaan PPR1-tunnus, vien Kamin näyttelyyn käyttöluokkaan :D

Rankka viikonloppu oli, mutta hauska! Kiitos kaikille seuralaisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti