22.9.2011

Tokotreenit

Viime viikon tokossa oli märkää. Pennut teki seisomista. Kestoa ohjaajan liikehtiessä ja lopulta hypyn takana. Pääsin jo siirtymään hypyn ohi Ledin viereen ja se seisoi kivasti paikallaan. Loppuun tehtiin luoksetulo perusasentoon.

Kami teki alkuun jäävät, muutama asentosekoilu tuli munahäiriöstä… Rivissä tehtiin perusasennosta maahanmenoja ja perusasentoja yksitellen. Ei reagoi muiden käskyihin, hyvä. Lopuksi luoksetulos stoppia, kahdella palkalla vois ruveta toimimaan. Eli pysäytyksestä takapalkalle, suoralla tulolla etupalkalle. Jos alkaa ennakoida stoppia, ”varastetaan” etupalkka koiralta.

Eilen tokoiltiin taas sateessa… Teemana liikkeiden ketjuttaminen ja vähän pidempi kestoinen suoritus ennen ”loppupalkkaa”.

Ledin kanssa ekan ketjun oli tarkoitus olla lyhyt luoksetulo, perusasento, pari askelta ja uusi perusasento. Ledipä sinkosi luoksetulossa suoraan loppupalkalle. Onneksi oli purkki kiinni, joten palkka jäi saamatta ja mentiin sivummalle odottamaan uutta kierrosta ja muisteltiin perusasentoa palkkaillen.
Tokalla yrityksellä laitoin kriteeriksi, että riittää, että tulee luokse eikä juokse purkille. Perusasentoa en vielä liittänyt. Ledipä tuli kiltisti luo ja pääsi palkalle.

Seuraavalla kierroksella liitin vielä perusasennon mukaan ja toimi sekin hienosti.

Loppuun otettiin vielä eteen-harjoitus. Pennulle esiteltiin loppupalkka, joka jätettiin Kaisalle. Juostiin kentän toiselle puolelle, siellä pentu sai vielä katsoa, kuinka Kaisa kutsui palkan kanssa ja perusasennon jälkeen pääsi juoksemaan eteen palkalle. Tässä perusasento teetti vähän töitä, kun palkka houkutti niin kovin ja maa oli tosi vetinen, mutta meni se pylly lopulta maahan.

Kami ketjutti ensiksi merkkiä ja ruutua. Ihan ensiksi tosin muisteltiin pelkkää merkkiä ja sitä, että merkki-käskyyn ei tarvitse vastata VUH! Vain jos piti suunsa kiinni pääsi merkille… Tehtiin ilman käskysanaa niin pysyi hiljaa. Sitten ketju: lähetys ruudun ja merkin puolesta välistä ensiksi merkille, sieltä perusasentoon, täyskäännös ja lähetys ruutuun, jossa odotti palkkapurkki. Palkkapurkin jättö sai vireen korkealle, mutta lähti silti hyvin purkilta poispäin merkille. Ja kivasti ruutuun.

Tokalla kierroksella tehtiin seuruuta kaarevalla kiemurauralla koko ajan tempoa vaihdellen. Alku meni hyvin, mutta sitten Kamin keskittyminen herpaantui Kirsin hihkuntaan ja palkka jäi saamatta. Tokalla yrityksellä skarppasi ja pysyi kontakti hyvin, sai palkkaa.

Viimeisenä tehtiin lyhyt seuruu, jossa juoksu, hidas käynti ja normikäynti, josta seisomaan jääminen. Jäävän jälkeen hyppynouto. Tämä meni hyvin.

Kivasti molemmat pojat teki töitä, vaikka vettä tuli koko ajan enempi tai vähempi ja kenttä oli yhtä vesilammikkoa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti