14.3.2010

Hakuilua (vai hapuilua?)


Tänään Kami pääsi pitkästä aikaa hakumetsään. Ja huomasihan sen, että taukoa on takana. Ihan fiiliksissä ja täpinöissä koira oli, mutta taisi taas enemmän vain diggailla juoksemisesta metsässä kuin maalimiehien etsimisestä...


Kami sai nähdä kolmen maalimiehen lähdön metsään ja sitten mentiin hetkeksi pois alueelta. Eka maalimies oli suorapalkka, ensiksi Kami juoksi aika läheltä maalimiestä ohi, toisella lähetyksellä löysi perille.


Tokalla maalimiehellä oli irtorulla, jota Kami ei heti tainnut huomata ottaa, mutta kun huutelin rulla-käskyä niin otti rullan ja toi mulle. Näytölle lähtö oli taas ponneton...


Toka maalimies oli kanssa irtorullalla, rulla tuli mulle kivasti, mutta näytölle sain patistella. Olisi pitänyt ottaa ensiksi muistutukseksi yksi rulla lyhyeltä matkalta ja niin, että maalimies ryhtyy ilkamoimaan näytä-sanasta, että Kami olisi muistanut taas mistä on kyse.


Kolmas maalimies oli suorapalkka, ei siinä sen kummempaa. Ja loppuun otin vielä rullan kerran lyhyeltä matkalta ja maalimies aloitti kehut näytä-sanasta, joten Kamikin hokasi rynniä sinne palkalle. Hauskin osuus Kamille taisi olla treenien jälkeinen rieukuntasessio bokseri-sekoitus Nipin ja bortsu-tyttö Watin kanssa...


Nyt mulle tuli vähän semmonen olo, että pitäiskö toi haku unohtaa kokonaan. Siihen menee niin pirusti aina aikaa, eikä se tunnu olevan Kamille "se juttu". Kun ei se palkkaannu nameista, eikä vieraan kanssa leiki ihan täysillä, niin sitä ei saa kunnolla palkattua, jotta sen saisi todella innostumaan hommasta. Eikä se tunnu käyttävän nenää vaan silmiä. Enempi se tykkää vaan kun saa juosta pisin mettää... No katotaan.


Aksaamaan Kami on päässyt tällä viikolla kaksi "ylimääräistä" kertaa. Torstaina käytiin ittekseen ottamassa hyppytekniikkaa. Nyt otettiin hyppysarja pienen radanpätkän perään, jolloin koiralla oli jo vauhtia ja piti silti osata kerätä itsensä hypyille, jotka oli tosi lyhyin välein. Ja hyvinhän se veti!


Lauantaina käytiin lauantaikoulutuksessa treenaamassa irtoamisia sivulle ja eteen ja kyllähän se irtoo (onko vaikea uskoa?). Hauskaa oli! Ja viereiselle kentälle oli rakennettu aika sykerörata ja jätetty numerotkin paikoilleen, joten pakko sitäkin oli käydä vääntämässä irtoamisten vastapainoksi. Kamihan kääntyi yllättävän hyvin ja näppärästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti