28.3.2010

Toko-treenikausi alkakoon!


Ho-hoo, mullehan iski vähän niinkuin toko-inspis! Käytiin tänään Myllyn parkkihallissa treenaamassa ennen kauppojen aukeamista Tainan ja Mian kanssa. Mä olin jopa etukäteen suunnitellut mitä ja miten treenaan ja pysyin suunnitelmassakin! Meinasin ottaa suunnitelman ulkopuolelta ruutua, kun se oli niin houkuttelevasti sinne merkattu, mutta en livennyt ;)


Ensiksi otin Kamin kanssa luoksetuloa. Ajatus oli tehdä yksi pysäytyksellä ja sitten läpijuoksuja. Kami ennakoi kuitenkin ekan pysähdyksen ja pysähtyi ilman käskyä, joten palkatta jäi. Tokan kutsun otin läpijuoksuna ja vasta kolmannella sitten pysäytin. Kuten yleensäkin, valui, mutta pysähtyi. Ja sitten taas ennakoitiin seuraavia vaikka tarkoitus oli tehdä vaan läpijuoksuja... Jätän nyt luoksetulon pysäytykset kokonaan pois, otan muutamia läpijuoksuja, mutta liikkeen voisi ylipäätään jättää nyt vähän vähemmälle huomiolle... Kyllä se (melko) varmasti kokeessa pysähtyy (vaikka ehkä venyen), joten mitä sitä treenaamaan, kun menee vaan ennakoinniksi...


Seuraavaksi otin seuruuta Tainan naksutellessa oikeasta paikasta. Kami on tupannut vähän edistämään, mutta nyt seurasi oikein kivassa paikassa. Tuskin se edistäminen kokeessakaan on ongelma, kun vire on kuitenkin paaljon matalampi.


Näiden jälkeen Kami meni hetkeksi autoon toisten treenatessa ja sitten jatkettiin hypyllä. Ensin muistutukseksi palkka suoraan hypystä, sitten pari hypyn takana istumisesta palkaten ja lopuksi koko liike. Hyppy on ihan koekunnossa :)


Sitten kaukokäskyt: ekalle sessiolle tuli heti kunnon häiriö, kun Kamin taakse pysähtyi auto ja sieltä tuli ihminen ulos. Palkkasinkin heti ekasta istumaan noususta, että pääsee "vireeseen". Seuraavaksi otettiin sarja Tainan näyttäessä koiran takana käsillä siirtokäskyt. Se meni hyvin ja kolmannella kerralla Taina viuhtoi käsillään koko ajan. Kami kuikuili vähän mokomaa viuhtojaa, mutta teki kaikki siirtymiset kuitenkin todella hienosti. Hyvä treeni ja ensi kerralla lisää! Nyt otin vain istu-maahan-istu-vaihdoksia, ensi kerralla voisi ottaa seisomisia joukoon. Kami osaa kaukot hyvin, joten on aika alkaa tehdä niitä häirössä.


Loppuun otin vielä paikallamakuun Tainan treenatessa Kiistan kanssa vieressä omia juttujaan. Kerran Kami nousi istumaan, kun Taina otti Kiistalle kaukokäskyjä suht lähellä ja itse olin auton takana piilossa. Ilme oli selvästi epävarma, että mitä käskyjä tässä nyt kuuluisi totella... Eipä ole ennen tommosta tilannetta tullutkaan, että hyvä tuttu käskyttää vieressä. Käskin Kamin takaisin maahan ja loppuajan se pysyikin hyvin vaikka Taina jatkoi Kiistan käskytystä ja lopulta palkkasi heittäen lelun Kamin ja Kiistan taakse ja Kisu juoksi lelulle. Hyvä harjoitus ja palkaksi namipurkin tyhjennys. Oli muuten keitetty possun sydän Kamin mieleen...


Olipas kiva treenata tokoakin pitkästä aikaa. Mylly oli hyvä paikka, kun on tullut liian vähän treenattua oudoissa paikoissa. Koko talvi on mennyt omalla pihalla tai jalkapallokentän parkkisella jotain tuhtaten. Myllyssä sentään kulki muutamia autoja ja ihmisiä.


Ensi kerralla voisi ottaa työn alle noudon, ruudun ja taas kaukoja. Sekä paikkamakuu "reppupalkalla"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti