10.5.2010

Dog Frisbee


Perjantai tuli vietettyä vesisateessa Kirkkonummella frisbeetä heitellen... Huvinsa kullakin. Kyseessä oli siis Kirkkonummen Kennelkerhon järjestämä dog frisbee -kurssi, jossa kouluttajana oli menestyksekäs lajin harrastaja Jakub Štýbr Tsekeistä: http://www.deabei.com/bb_ang/jakub.htm


Ensiksi Jakub kertoi lajista yleisesti sekä säännöistä, treenauksesta jne. Sitten päästiin pihalle treenaamaan frisbeen viskelyä. Kolme erilaista heittoa käytiin läpi ja lisäksi muutamia kikkatemppuja frsibeellä. Mä olen aina ollut kohtalaisen käsi heittolajeissa, mutta kyllä se frisbee vähän alkoi tottelemaan muakin.


Ruokatauon jälkeen otettiin koirat mukaan hommaan. Ensiksi Jakub kävi jokaisen kanssa läpi, mitä koira osaa eli onko sille heitelty frisbeetä, noutaako se tarttuuko kovamuoviseen frisbeehen jne. Muutamia heittojakin otettiin.


Toisella kierroksella oli sitten tarkoitus treenata syvällisemmin, mutta se meni meidän osalta vähän löperiksi... Koko päivän kestänyt rankkasade oli tehnyt hiekkakentästä mutavelliä ja frisbeet oli kunnon hiekkakuorutuksen saaneita eikä Kami iljennyt kunnolla ottaa frisbeistä kiinni :( Jos se sai ilmasta kopin, niin oli ok, mutta maasta ei kyennyt frisbeä nostamaan. Perhana! Jakubkin oli kovin pahoillaan, kun hänestä Kami oli lupaava otus (sehän on ihan iltsinä frisbeistä) ja olisi halunnut "työstää" meidän hommaa eteenpäin. Otettiin sitten vaan muutama helppo harjoitus ja Jakub antoi neuvoja mitä ja miten kannattaisi treenailla sitten kun koira taas kykenee hommaan...


Perhana kun harmitti, ettei päästy kunnolla vauhtiin. Jos olisin saanut koiran kunnolla kierroksille, niin ne frisbeet olisi varmaan maasta noussut, mutta kun itse oli siinä vaiheessa jo 8 tuntia ollut vesisateessa, niin jotenkin se omakin fiilis oli vähän vaisu... No täytyypä yrittää joskus yksinään treenailla kikkailuja mitä kurssilla käytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti