31.5.2010

Tokoa ja jälki!


Eilen illansuussa tokoiltiin Parmanharjulla Eevan ja Ytyn & Tainan ja Kiistan kanssa.


Aloitin Kamin kanssa ruudulla ja se oli taas yhtä humputtelua kosketusalustaa etsien... Eevalta tuli vinkeiksi tehdä pidemmältä matkalta, jolloin joutuu oikeesti suuntaamaan kohti ruudun merkkejä, kun alustaa ei niin kaukaa näy. Kannatan, siirtykäämme pidemmälle matkalle. Muutaman kerran otinkin vähän kauempaa ja hyvin meni. Ja alustaa voisi yrittää ruveta häivyttämään piakkoin niin loppuisi ainakin sen pälyily.


Seuraavaksi otettiin luoksetuloa. Tarkoitus oli treenata niin, että avustaja pitää koirasta kiinni, jolloin saan kunnolla hetsattua sitä ja avustajalla ja mulla on molemmilla samanlaiset lelut, jolloin läpijuoksuista palkka tulee multa, pysähdyksistä avustajalta. Kiinnipito ja hetsaus ei vaan oikein toiminut... Kamin mielestä olisi vissiin liian röyhkeää lähteä "vieraan" kiinnipidosta ryöstäytymään karkuun, joten se lähti tosi epävarmasti liikkeelle. No eipä näin ole hommaa ennen kokeiltukaan. Muutama kerta tehtiin läpijuoksuja, jotta sai koiraan edes vähän vauhtia ja sitten yksi pysäytys ja taas läpijuoksu. Täytyy kokeilla tuota vielä joskus uudestaan, josko se ei olisi enää niin kummallista, että pidetään kiinni.


Tauon jälkeen ajattelin ottaa ämpärin kierroista maahanmenoja, mutta ennenkuin saatiin edes kierto vauhtiin, hölkkäili paikalle irtokoira, joten piti laittaa Kami hetkeksi autoon piiloon ja selvitellä koiran kohtaloa. Keskeytyksen jälkeen otin vielä muutaman ämpärin kierron, ettei siitä jää paha maku suuhun ja lähdettiin lenkille. Puolitoistatuntia taisi metsässä vierähtää, koirat saivat riekkua poskettomasti ja uida, voi sitä onnea...


Kami sai muuten eilen ajaa jäljenkin. Tämä taisi olla eka, joka oli oikeasti ajatuksella suunniteltu ja meni hienosti! Matka taisi olla jotain 15-20 m, nameja noin 1,5 metrin välein ja tunnin vanhentunut. Eka nami oli murkkuja täynnä :( mutta onneksi Kami jatkoi matkaansa ja jäljesti todella rauhallisesti ja tarkasti koko pätkän! Ensi kerralla vähän pidempää jälkeä kehiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti