17.5.2010

Tehokkaat käännökset -treeni


Lauantaina treenattiin Tapsan johdolla teemana "Tehokkaat käännökset". Melkein neljä tuntia treeneissä hujahtikin, ei ole kääntäminen helppoa...Ensiksi tehtiin rata niin, että sai käyttää ainoastaan valsseja puolen vaihdoksiin. Ekalla kierroksella rata kisanomaisesti, saatiin nolla kyllä, mutta muutamat törkeät kaarrokset...


Tokalla kierroksella sitten keskityttiin niihin hankaliin kohtiin eli alku 1-4 ja kohta 9-11. Muut kohdat radasta meni oikein nätisti, mutta noi teetti sitten aivan törkeästi töitä, eikä siitä tainnut hyvää tulla loppujen lopuksikaan... Kohtaa 2-4 tehtiin Tapsan käskystä niin, että jätin koiran A:n eteen odottamaan ja ohjasin pätkän kädet liivin taskuissa ja puhumatta mitään, käyttäen siis pelkästään kroppaa. Erittäin hullun tuntuista, mutta käännös meni paljon paremmin! Aika jänskää... Kohtaa 9-11 tahkottiinkin sitten huolella. Tarkoitus oli siis saada koira kääntymään ennen hyppyä 10, jotta se hyppäisi esteen jo kohti estettä 11. Mutta ei se perkele valssilla vaan tahtonut onnistua. Pienen tien se kyllä sai tehtyä seuraavalle hypylle, muttei niin, että olisi jo hypännyt oikeaan suuntaan.


Seuraavaksi rata tehtiin sitten takaaleikkauksin eli usvaa putkeen! Alussa jouduin jäämään kakkoshypyn tienoille ja liikkumaan vain sivusuunnassa, ei siis saanut edetä esteen kolme suuntaan, ennenkuin koira oli hypännyt jo esteen neljäkin. Muuten Kami ampui kolmoselta suoraan ja kauas. Kiva jäädä puolen kentän taakse odottamaan, mutta toi oli ainoa tapa miten se onnistui. Varsinkin kun koira tunsi jo radan. Ja sitten taas se perkeleen 10-hyppy... Kami ampui ysiltä suoraan kympillä ja pitkälle yli... Ei tahtonut millään tulla vetoon mukaan, että olisi saanut käännettyä sen ennen hyppyä oikealle. ARGH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti