16.6.2010

Paimennuksen jatkoryhmä


Eilen aloitettiin treenit paimennuksen jatkoryhmässä. Mukana olivat Mia & Ansa ja Kirsi & Viima. Hyvä kelpie-porukka siis!


Ekana harjoiteltiin Kirsin ja Viiman kanssa vuorotellen hakuja tolppakoiralta. Oltiin siis noin 20 metrin päässä toisistamme ja vuorotellen haettiin lauma toiselta itsellemme. Ekalla kerralla Kamia vähän hämäsi tolppakoirakko ja meinasi lähteä ajamaan lampaita Kirsille. Toka kerta (oikeelta) oli parempi, mutta kolmannelle, joka oli tarkoitus tehdä vasemmalta, puikkasikin lauman oikeelle puolen. Uusi yritys ja taas sama homma. Seuraavalla kerralla menin ihan lähelle laumaa ja saatiin onnistumaan vasenkin.


Tokana harjoituksena oli vaistonvarainen kuljetus eli koiralle ei annettu suuntakäskyjä, ainoastaan murahdus, jos tuppasi liian lähelle laumaa. Kuljettiin siksakkia pisin peltoa, ohjaaja etuperin. Pari kertaa huomasin, että lampaat rupeaa änkeemään liian lähelle, mutta pieni murahdus sai Kamin taas ottamaan vähän etäisyyttä. Nättiä työtä Kamilta!


Kolmantena otettiin neljän lampaan häkitys. Nyt lampaat oli melko itsestään häkittyviä ja saatiin aika hieno suoritus aikaiseksi. Kami tosin meinasi livahtaa häkin puolelle juuri kun lampaat oli portilla ja ajaa ne takaisin ulos, mutta sain pelastettua, jes!


Tahtoo vaan lisää paimentamaan... Mä olen nyt tästä lajista jopa enemmän innoissani kuin aksasta, outoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti