11.6.2010

Paimennus, osa 7/7


Eilen oli viimeinen kerta paimennuksen perusteet-kurssia ja ensi viikolla jatketaan tiistaisin eli paimennuksen jatkoryhmässä. Teemana viimeisellä kerralla oli häkitys.

Tehtävän alussa lampaat oli häkissä. Koiran kanssa mentiin häkkiin, koira lampaiden taa ja nosto häkin "eteiseen". Sitten lampaat ulos, kuljetus parinkymmenen metrin päähän, ohjaaja takaisin portille ja sitten lamaiden ajo häkkiin. Kuulostaapa helpolta!

Meidän osuus alkoi vähän jähmeästi, kun lampaat ei digannut tulla häkistä ulos... Siinä aikansa tahkottiin, että ne tuli eteiseen, yksi livahti jo pihallekin ja heti perään saatiin sitten kaikki ulos. Kuljetus meni ihan hyvin ja koira jäi lauman kanssa odottelemaan, että mä siirryin häkille. Vähän siinä häkityksessä meinasi tulla hikka, kun lampaat tuppaa siihen ohjaajan kylkeen ja koira tekee liian isoja liikkeitä, mutta kyllä ne nyt suht nopeesti sisään saatiin. Yksi tosin livahti ulkopuolelle, mutta saatiin sekin nätisti muiden joukkoon. Lopuksi vielä koira häkkiin ohjaajan jäädessä ulkopuolelle ja lampaiden nosto eteiseen, nyt tulivat kaikki nätisti sinne!

Alla videopätkä treenistä. Tuota ennen oltiin jo jonkun aikaan häkissä seilattu, mutta se oli lampaiden paikalla jököttämistä, joten pätkäisin pois... Ja häkitys-kohdassa sitten kuvaaja nukahtaa, eikä näy kunnolla mitä siellä tapahtuu, huoh...


 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti