3.9.2009

Sikahyvä kanttarellirisotto


Tämä ei ole mikään ruokablogi, mutta pakko jakaa superherkullisen kanttarellirisoton ohje:


3 dl risottoriisiä
litran verran kanttarelleja
sipuli
muutama valkosipulinkynsi
7 dl kasvislientä/fondua
2 dl valkkaria (kuivaa/puolikuivaa)
oliiviöljyä (+ voita)


Paista kanttarellejä kasarissa kunnes kaikki neste on hävinnyt. Laita rellit syrjään. Laita 7 dl kasvislientä (tai vesi + kasvisfondu) toiseen kattilaan kiehumaan.


Lisää sienien paisto kasariin vähän voita ja oliiviöljyä (älä pese kasaria sienten paiston jälkeen) ja kuullota sipulisilppu. Lisää pilkotut valkosipulit ja risottoriisi ja kuullota riisiä. Ohjeen mukaan riisiä pitäisi kuullottaa, kunnes se on läpikultavaa, mä en ole ikinä saanut siitä läpikuultavaa vaikka olen kuinka kauan kuullottanut.


Lisää pari desiä valkkaria kasariin ja pari desiä omaan lasiin. Hämmentele kunnes valkkaria on imeytynyt. Lisää kauhallinen (pari desiä) kuumaa kasvislientä ja hämmentele. Kun neste on imeytynyt, lisää seuraava kauhallinen ja niin edelleen, kunnes neste on käytetty/riisi kiehuillut noin 20 min. Muista hämmennellä, että rakenteesta tulee ihanan kermainen ja jätä risotto kosteaksi, älä keitä kuivaksi! Lisää lopuksi kanttarellit ja ai että kun tulee hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti