18.9.2009

Toko-kurssi (AVO), osa 1


Eilen lähdin töistä jo ennen puolta päivää painimaan taas raudoitusverkkojen kanssa. Autocadilla aamulla pyörittelin niitä verkkoja ja tuli todettua, että tilaamamme 20 kpl ei riitäkkään vaan tarvitaan kolme lisää. Onneksi Rautia sai toimitettua tarvittavat jo eilen tontille asti. Nyt on sitten verkot paikallansa odottamassa Warmian kavereita, jotka laittavat maanantaina lattialämmitysputket ja sitten keskiviikkona on lattian valu. Sinnehän hukkuvat betoniin perkeleen raudat, eikä tarvitse niitä enää nähdä!


Illalla oli eka kerta Koirataidon toko-kurssia. Oli pakko päästä ohjatusti treenaamaan avon liikkeitä, että joskus homma edistyisikin. Vaikka nyt kyllä aikataulussa olisi paljon muutakin täytettä kuin harrastukset...


Ensiksi otettiin luoksetulo. Näytin kerran missä kuosissa homma on eli pysäytin Kamin merkin kohdalla suullisella käskyllä ja lelu lensi heti perään. Seuraavaksi piti ottaa läpijuoksu eli heti kun koira on ohittanut merkin niin palkkasana jes! ja lelu lentää mun taakse. Mutta Kami pysähtyi kauniisti merkille seisomaan... Sitten otettiin monta kertaa läpijuoksu, jossa hihkaisin jes ennen merkkiä kun koira on vielä hyvässä vauhdissa. Ja taas kokeilin myöhäistää sitä jes-sanaa merkin jälkeen, mutta perhana pysähtyy merkille. Oikein kauniisti tuo siis osaa nyt luoksetulon seisomisen, mutta ilman käskyä. Luoksetuloa ilman pysäytystä meillä ei siis tällä hetkellä ole ollenkaan :( Tämä on kyllä eka kerta kun törmään Kamin kanssa ennakointiongelmaan ja vielä näin törkeänä!


Täytyy nyt treenata hetki luoksetuloa ilman pysäytystä, että saisi sen taas toimimaan! Ja Kaisalla oli myös idea, että opettaisi Kamille toisen käskysanan, jota käyttää luoksetuloa alkuosuudessa, josta siis pysäytys ja tämän hetkisellä tänne-käskyllä koira tulisi aina oikeasti luokse asti (tai lelu lentää taakse), mutta siitä käskystä ei koskaan tulisi pysäytystä. Ja siihen ekan osuuden luoksetulokäskyyn opettaisi vielä hitaan laukan takapalkalla. Huoh, siinäpä sitä treenaamista.


Seuraavaksi otettiin perusasentoja ja seuraamista. Pareittain naksuteltiin toinen toisillemme perusasentoja eli seuraamista muutama askel ja pysähdys, kaveri naksauttaa, jos perusasento on suora. Muutaman kerran Kami jäi palkatta kun peppu kiepsahti jotenkin mun taakse eli ei ollut ihan suorassa, mutta kyllä se yleisesti ottaen aika hyvän tekniikan osaa. Kaisa puolestaan naksutteli hyvästä (max 10 askeleen) seuraamisesta. Kamilla välillä on kuulemma pari ekaa askelta vähän löysää seuraamista ja sitten skarppaan, koska "palkkaa voi alkaa tulla kolmen askeleen jälkeen". Läksyksi siis palkkailua hyvästä seuruusta heti liikkeelle lähdössä.


Kolmanneksi otettiin vielä nouto. Siihen Kaisa neuvoi ottamaan välillä iskutreenejä vauhdin ja innokkuuden kasvattamiseksi. Toisin sanoen, aluksi niin, että heti kun koira nostaa kapulan niin palkkasana ja lelu lentää ohjaajan taakse. Ja välillä muutaman askeleen tuonnin jälkeen tai vaikka puolessa välissä matkaa. Ja välillä pelkkää luovutusasennon tekniikkaa lyhyellä matkalla sekä kolmantena harjoituksena tietenkin koko liikettä. Iskutreenejä en olekkaan koskaan Kamin kanssa tehnyt, se oli hyvä vinkki!


Lopuksi otettiin vielä paikallamakuu seuraavan ryhmän kanssa yhdessä. Kami pääsi tuntemattomien koirien väliin, hyvä niin, kun yleensä on aina ne samat kaverit. Aika oli noin 3,5 min, alussa kävin kerran palkkaamassa, sen jälkeen olin A:n takana puoliksi piilossa. Kami makasi tuttuun tapaan eli puoliksi lonkallaan ja kavereita kattellen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti