25.9.2009

Toko-kurssi (AVO), osa 2


Torstain toko-treenien aiheena oli liikkeestä seisominen ja hyppy. Lisäksi otettiin vähän kakeja.


Alkuun otettiin liikkeestä seisomista kahdella tavalla. Ensiksi takapalkalla, jolloin koira vapautettiin palkalle, kun ohjaaja oli liikkunut koirasta eteenpäin. Toka kerta oli niin, että koiran seisoessa ohjaaja jatkoi matkaa eteen, jätti palkan sinne, siirtyi koiran taakse ja sieltä vapautus palkalle. Treenattiin siis sitä, että koira seisoo venkuloimatta, vaikka ohjaaja siirtyy taakse (kuten avo-luokassa tehdään). Kami seisoi hyvin paikallaan, mutta katsoi kyllä taaksepäin minuun. Tätä täytyy siis treenata! Mutta enpä ole edes hokannut aiemmin, että noinkin voisi treenata... Tänä aamuna otin pari kertaa saman homman ja katse alkaa jo pysymään lelussa, vähän vaan pitää kuikuilla taakse, että mihin mä meen. Mutta pysähtyy hyvin eikä arponut kertaakaan itseään maahan. (Eli liikkeestä maahanmenot ei ensi kerralla toimi...)


Seuraavaksi hyppyä. Tontilla olen treenannut liian kapella hypynkaltaisella hökötyksellä ja viimeksi alkoi tulla esiin ongelma, että koira jää istumaan vähän vinoon hyppylinjasta ja tuli sitten esteen ohi takaisin. Nyt treenattiin niin, että kävin hypyn yli palkkaamassa koiran namilla, jolloin sain sen istumaan hyvään kohtaan. Tuppaa vaan välillä tulemaan ihan hyppyyn kiinni, jolloin takaisinpäin hypätessä kolauttaa koipensa esteeseen.


Sitten vielä kakeja. Maahan-istu-kaket menee ihan ok, noin viiden metrin päästäkin. Seisomista en ole vielä koskaan kokeillutkaan, kun sitä ei avoimessa luokassa ole ja mä vähän epäilen, etten avoimesta enää eteenpäin siirry...


Loppuun taas paikallamakuu toisen ryhmän kanssa. Ekan minuutin Kaisa häiriköi koiria heittelemällä kapulaa niiden edessä ja huutelemalla käskyjä. Tänne-käsky sai Kamin jo melkein lähtemään rivistä, mutta pysyi sentään. Häiriöiden jälkeen kävin palkkaamassa ja siirryin lopuksi kahdeksi minuutiksi piiloon. Paikallamakuun palkkasin lelulla, johon Kami purkikin vähän aggreja. Vieressä maannut uros vissiin sai Kamin vähän pullistelu-tuulelle, jota sitten purettiin patukkaan kauhealla murinalla. No hyvä, että purkaa sen patukkaan eikä ruvennut suoraan sille urokselle pärisemään :)


Kamin kanssa alkaa olla tosi hauska tokoilla, kun sillä on tekemisen meininkiä ja intoa nykyään niin kamalasti! Alkuvuoden toko-kurssillahan meni 70 % ajasta siihen, että sai koiraan kontaktin ja hetken keskittymään ja nyt se on niin kärppänä tekemässä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti