31.3.2009

Minihakutreenit


Eilen pidettiin pienet kolmen hengen hakutreenit Haunisissa. Kamille otettiin ekaa kertaa mukaan tyhjä pisto. Sen annettiin nähdä, kuinka maalimies lähti alueen vasemmalle puolen, mutta sillä aikaa kun koira oli poissa alueelta, maalimies siirtyikin keskilinjan oikealle puolen. Koira lähetettiin vasemmalle, annettiin etsiä hetken ja kutsuttiin keskilinjalle. Keskilinjalta suoraan vauhdista lähetys oikealle puolen, jossa maalimies samalla lähtee liikkeelle, että koira varmasti huomaa sen. Kami teki hyvän piston vasemmalle, tuli kutsusta takaisin ja lähti maalimiehen perään. Vähän kyllä ihmetteli "pakenevaa" maalimiestä, kun yleensähän nuo tuppaavat vaan makoilemaan hiljaa paikallaan.
Toinen maalimies näyttäytyi haamuna vasemmalla puolen, ettei jää koiralle tyhjästä pistosta kuvaa, että haamut onkin huijausta. Kami lähti kauhealla vauhdilla luotisuoraan kohti maalimiestä ja ampui samalla vauhdilla pitkälle ohi... Meinasin jo ruveta huutelemaan sitä, kun pelkäsin, että se ampuu metsän takana olevalle koulutuskentälle asti, mutta oli se sitten aikansa juostuaan ruvennut etsimään nenällään ja palannut maalimiehen luo. Pölhö...
Etsinnän jälkeen otettiin taas pari kertaa rullan tuontia. Ekalla heitteli rullaa pari kertaa maahan, pari seuraava tuli jo suoraan käteen. Pientä edistystä siis tapahtunut.
Metsästä siirryttiin vielä hetkeksi kentälle tokoilemaan. Lauantaina spanielien koulutusohjaajakoulutuksen harjoituskoirakkona sain seuraamisen poikittamiseen neuvon, että kokeile pitää lelua vasemmassa kädessä koiran ulkopuolella. Tämä alkaa toimia! Ekoilla kerroilla Kami yritti napata lelun luvatta, mutta kun hoksasi, että lelu tulee katsekontaktista muhun niin nyt seuruun paikka on parantunut huomattavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti